NOR DISK

89871_NOR_NOR_DISK_Ultegra_Carbon_1

NOR-DISC_grafikkbox

Frem til nå har landevei og racersykler vært forbundet med tørre og fine asfaltveier. Fremkommeligheten til en landeveissykkel er god, med tanke på hvor mange kilometer en klarer å tilbakelegge på kort tid. Men veiene har vært begrenset til fin og slett asfalt. Nå derimot er ikke dårlig asfalt, grusveier eller kjerreveier lenger noe problem – nå er det du som setter begrensningen – ikke sykkelen. NOR Disk tar deg langt og komfortabelt på den veien du selv velger.

Styrke og Stivhet

NOR Disk er i prinsippet samme ramme som vår toppmodell NOR Kapp, men klargjort for discbremser. Ramme og gaffel er i tillegg ytterligere forsterket i forhold til NOR Kapp for å kunne motstå påkjenningene den vil bli utsatt for på et røffere underlag. Dette gir allikevel en rammevekt på svært respektable 1000 gram og en gaffelvekt på 420 gram. Rammen leveres i matt UD finish, det vil si kun et tynt lag klarlakk rett på høykvalitets T800 karbon.

“Square Tubing” er gjennomgående for NOR Disk-rammen. Firkantede rør har høyere torsjonsstivhet enn de mer tradisjonelle runde rørene. Ved bruk av slike firkantede rør inn mot alle skjøter og stresspunkter på rammen økes den totale stivheten betraktelig. Dette er spesielt viktig inn mot selve krankhuset, der hvor den største belastningen på en ramme oppstår. På denne måten oppnås maksimal kraftoverføring.

For å oppnå tilstrekkelig styrke på kritiske stresspunkter på rammen er karbonduken lagt i såkalt UD-mønster (UniDirectional). Dette betyr at fibrene ligger i flere ulike retninger og i flere tykkelser, alt etter hvor på rammen man trenger de ulike egenskapene. Noen steder trenger man optimal styrke, andre steder optimal fleksibilitet. Rundt krankhuset er det for eksempel brukt karbonfiber med høy stivhet, mens på setestagene er det brukt karbonfiber med høyere fleksibilitet. Slik får man utnyttet karbonens overlegne egenskaper på best mulig måte og får en ramme som er både lett og stiv, men som allikevel er komfortabel.

 

Disc Bremser
NOR Disk er utstyrt med hydrauliske skivebremser, kjent fra terrengsykling, der dette allerede har vært standard i flere år. Fordelene er mange: overlegen bremsekraft, bedre bremsemodulasjon, flere justeringsmuligheter, kraftigere hjulsett og mindre slitasje på dyre felgringer. Selve diskskivene holder også i flere sesonger og bremsebelegget byttes mye sjeldnere enn standard bremseklosser til felgbremser. Bremsene justerer seg i tillegg selv ved hjelp av det hydrauliske trykket. Dette gir i sum lengre holdbarhet og mindre vedlikehold – en uslåelig kombinasjon.

 

Dekk
Landeveissykler har tradisjonelt vært utsyrt med veldig smale dekk, helt ned til 19mm bredde og gjerne med et lufttrykk på hele 9-12 bar. Men i de siste årene har det vært en liten revolusjon i testing, utvikling og konstruksjon av landeveissdekk. I dag er  det ikke unormalt at selv proffene velger dekk med hele 25mm bredde og med mye lavere lufttrykk enn tidligere. Dette gir både en mer komfortabel reise og bedre grep i svinger og spurter. Men ikke minst: tester viser at dagens brede dekk triller like godt, og faktisk ofte bedre, selv med mindre lufttrykk enn det som var normen for bare noen få år siden.

Kvalitetskontroll

Alle våre rammer og gafler har gjennomgått grundige tester for styrke, stivhet og slitasje, og er godkjent i henhold til den internasjonal EN-standarden. Hver enkelt ramme og gaffel går også gjennom to separate kvalitetssjekker på fabrikken før de får en endelig godkjenning. Men for oss er selv ikke dette tilstrekkelig! Vi utfører selv egne brukstester på ferdig monterte sykler og bruker uttallige timer i alle tenkelige forhold de ulike syklene vil kunne bli utsatt for. Vi får også uvurderlige tilbakemeldinger fra våre aktive utøvere, som presser syklene til det ytterste både på treninger og i ritt. Først da kan vi si oss 100% fornøyd med at syklene holder mål for norske ryttere under norske forhold.

NOR-Disk-Ultegra-Di2-specModeller

  • Ultegra Di2 6870
  • Ultegra 6800

Geometri

NOR-Disk-Geometri

 

BESTILL NOR DISK HER
TIL TOPPEN
TIL SYKLER