NOR KAPP SUPERLIGHT

 

underlinjeNORKAPPDI2

Det ligger i navnet, NOR Kapp er vår superlette proffmodell innen landevei klar for den kresne konkurranserytter. Superlight-rammen leveres kun i matt karbonfinish for å spare gram der det er mulig. Rammen har intern kabelføring og er selvfølgelig Di2 klar. Med NOR Kapp har vi laget en sykkel som skal gjøre de værste klatringene lettere for deg som sykkelrytter, samtidig som den har en geometri som tilsvarer det proffrytterne etterspør når de får valget. NOR Kapp er en aerodynamisk sykkel, samtidig som den er torsjonstiv for de kraftigste spurterne. Med andre ord, det perfekte kompromiss til både klatreren, spurteren og all-round rytteren.

For mye å forlange av en sykkel? Vi mener nei, NOR Kapp er svaret.


Superlight
Våre Superlight sykler – både MTB og Landevei kommer i matt UD finish, det vil si kun et tynt lag klarlakk rett på høykvalitets T800 karbon. Under lakken ligger ingen vannmerker, dekaler eller lakk som tilfører ekstra vekt. Tankegangen er den samme gjennom hele sykkelen, å spare gram der det er mulig. Resultatet er en rammevekt på 850 gram og en gaffelvekt på 350 gram, dette gir totalvekt på linje med de aller letteste i klassen.

 


Aerodynamikk
Din fiende nummer én på landeveien – luft. Forholdet mellom “Stack” og “Reach” er avgjørende for sittestillingen på en sykkel og dermed også avgjørende for dens aerodynamiske egenskaper. NOR Kapp har en “stack-til-reach kvotient” mellom 1.38 – 1.49, som tilsvarer kategorien PRO-geometri. Den lave fronten og det lange topprøret til NOR Kapp gjør at rytteren kommer lavere i bukken og dermed også fanger mindre vind. I tillegg til dette er gaffelen til NOR Kapp formet som en flyvinge, som skjærer gjennom luften og minimerer motstand.


Styrke og stivhet
“Square Tubing” er gjennomgående for Superlight-rammen. Firkantede rør har høyere torsjonsstivhet enn de mer tradisjonelle runde rørene. Ved bruk av slike firkantede rør inn mot alle skjøter og stresspunkter på rammen økes den totale stivheten betraktelig. Dette er spesielt viktig inn mot selve krankhuset, der hvor den største belastningen på en ramme oppstår. På denne måten oppnås maksimal kraftoverføring.

For å oppnå tilstrekkelig styrke på kritiske stresspunkter på rammen er karbonduken lagt i såkalt UD mønster (unidirectional). Dette betyr at fibrene ligger i flere ulike retninger og i flere tykkelser alt etter hvor på rammen man trenger de ulike egenskapene. Noen steder trenger man optimal styrke, andre steder optimal fleksibilitet. Rundt krankhuset er det for eksempel brukt karbonfiber med høy stivhet, mens på setestagene er det brukt karbonfiber med høyere fleksibilitet. Slik får man utnyttet karbonens overlegne egenskaper på best mulig måte og får en ramme som er både lett og stiv, men som allikevel er komfortabel.

Kvalitetskontroll og Garanti
Alle våre rammer og gafler har gjennomgått grundige tester for styrke, stivhet og slitasje, og er godkjent i henhold til den internasjonal EN-standarden. Hver enkelt ramme og gaffel går også gjennom to separate kvalitetssjekker på fabrikken før de får en endelig godkjenning.

Vi tilbyr svært gunstige garantiordninger på alle våre NOR karbonrammer. For førstegangskjøper gjelder livstidsgaranti mot produksjonsfeil på ramme og gaffel. I tillegg har vi “crash replacement”-ordning, som gir svært gode betingelser om uhellet skulle være ute og du selv påfører skade på ramme og gaffel. For andregangseier gjelder utvidet garanti til 5 år på ramme og gaffel fra opprinnelig kjøpsdato. Ellers gjelder 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett på alt av deler og utstyr.

 


NOR-Kapp-Spesifikasjon-Dura-Ace-di2

 

Geometri

NOR-Kapp-Geometri940x313

 

BESTILL NOR KAPP HER 
TIL TOPPEN
TIL SYKLER