NOR SJØ SL 27,5″

NOR-Sjø-275-XTR-demp-

NOR-SJO-275-1_grafikkbox

Til både grusritt og terreng, dette er sykkelen som klarer alt.
Vi ville lage en mtb sykkel som kunne settes opp som en grusracer til ritt som Birkebeineren, Nordsjø- og Garborg rittet – men samtidig klare oppgavene en terrengsykkel egentlig skal klare – kjøre fort i skogen! Med seier i grusritt, innlagte spurtpriser og en NM-tittel i terreng føler vi at vi klarte det som var målet. NOR SJØ leveres med fast-, dempe gaffel eller begge deler.

Superlight
Våre Superlight sykler – både MTB og Landevei kommer i matt UD finish, det vil si kun et tynt lag klarlakk rett på høykvalitets T800 karbon. Under lakken ligger ingen vannmerker, dekaler eller lakk som tilfører ekstra vekt. Tankegangen er den samme gjennom hele sykkelen, å spare gram der det er mulig og være blant de letteste i klassenRammen er svært lett, men allikevel torsjonsstiv, med 15mm gjennomgående aksling på gaffelen og 12x142mm gjennomgående aksling i rammen. Alle kabler er rutet internt i rammen, for et rent utseende. Sykkelen er utstyrt med Rock Shox XX 100mm dempegaffel m/remote lock-out på styret. Ønsker du en enda lettere og stivere sykkel for ritt som Birkebeinerrittet og Nordsjørittet, kan den også leveres med stiv carbongaffel i samme utførelse som rammen, også denne med 15mm gjennomgånde aksling.

Styrke og Stivhet
“Square Tubing” er gjennomgående for Superlight-rammen. Firkantede rør har høyere torsjonsstivhet enn de mer tradisjonelle runde rørene. Ved bruk av slike firkantede rør inn mot alle skjøter og stresspunkter på rammen økes den totale stivheten betraktelig. Dette er spesielt viktig inn mot selve krankhuset, der hvor den største belastningen på en ramme oppstår. På denne måten oppnås maksimal kraftoverføring.

For å oppnå tilstrekkelig styrke på kritiske stresspunkter på rammen er karbonduken lagt i såkalt UD mønster (unidirectional). Dette betyr at fibrene ligger i flere ulike retninger og i flere tykkelser alt etter hvor på rammen man trenger de ulike egenskapene. Noen steder trenger man optimal styrke, andre steder optimal fleksibilitet. Rundt krankhuset er det for eksempel brukt karbonfiber med høy stivhet, mens på setestagene er det brukt karbonfiber med høyere fleksibilitet. Slik får man utnyttet karbonens overlegne egenskaper på best mulig måte og får en ramme som er både lett og stiv, men som allikevel er komfortabel. Seatstays på denne rammen kan ved første øyekast se ut som tykkelsen på de ved en racer – det er ikke langt fra virkligheten. Dette er gjort for å spare vekt uten at det har gått på bekostning av stivhet. Resultatet er en komfortabel men allikevel en veldig stiv mtb ramme med supert grep når det blir knotete.

NOR SJO SL XTR RS Miljo

Kvalitetskontroll
Alle våre rammer og gafler har gjennomgått grundige tester for styrke, stivhet og slitasje, og er godkjent i henhold til den internasjonal EN-standarden. Hver enkelt ramme og gaffel går også gjennom to separate kvalitetssjekker på fabrikken før de får en endelig godkjenning. Men for oss er selv ikke dette tilstrekkelig! Våre produktutviklere utfører selv egne brukstester på ferdig monterte sykler og bruker uttallige timer i alle tenkelige forhold de ulike syklene vil kunne bli utsatt for. Vi får også uvurderlige tilbakemeldinger fra våre aktive utøvere, som presser syklene til det ytterste både på treninger og i ritt. Først da kan vi si oss 100% fornøyd med at syklene holder mål for norske ryttere under norske forhold.

Vi tilbyr svært gunstige garantiordninger på alle våre NOR karbonrammer. For førstegangskjøper gjelder livstidsgaranti mot produksjonsfeil på ramme og gaffel. I tillegg har vi “crash replacement”-ordning, som gir svært gode betingelser om uhellet skulle være ute og du selv påfører skade på ramme og gaffel. For andregangseier gjelder utvidet garanti til 5 år på ramme og gaffel fra opprinnelig kjøpsdato. Ellers gjelder 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett på alt av deler og utstyr.

NOR SJO SL XTR Miljo

IMG_6186

NOR-Sjø-XTR-275-DT-spec

Geometri

NOR-SJØ-275-Geometri

BESTILL NOR SJØ HER
TIL TOPPEN
TIL SYKLER